Rizoto s cuketou a pórkem
Suroviny
- 700 g Cuketa
- 70 g Hrášek
- 150 g Pórek
- 300 g Rýže dušená
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 300 g Okurka salátová
- 21.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1.5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4389 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 730.2 mg
- Vláknina 9807.5 mg
- Vitamín A 9807.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejdříve si omyjeme cuketu, salátovou okurku, pórek, zelenou papriku a malou chilli papričku. Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. 
- 
                                2Cuketu pokrájíme na kostky o velikosti přibližně 2 x 2 cm. Pórek s chilli papričkou na tenké nudličky. Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky. 
- 
                                3V pánvi si rozpálíme 3 lžíce oleje a všechnu zeleninu restujeme dozlatova. Ochutíme ji solí, pepřem, sójovou omáčkou, dobře promícháme a ještě minutu restujeme. 
- 
                                4Pak zeleninu smícháme s dušenou sypkou rýží, přidáme mladý zelený hrášek a lžičku červené papriky. Vše znovu promícháme, dáme do zbytkem oleje vymaštěného pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček dáme do předehřáté trouby. 
- 
                                5Rizoto zapečeme při 220°C přibližně 15-20 minut. Sýr na povrchu bude roztopený a bude mít zlatavou barvu. 
- 
                                6Rizoto podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        