Fettucine Primavera
Suroviny
- 120 g Brokolice
- 220 g Cuketa
- 90 g Hrášek
- 150 g Chřest bílý
- 90 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Bazalka
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Paprika žlutá
- 60 g Paprika červená
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 49.7 mg
- Draslík 593.9 mg
- Vláknina 16225 mg
- Vitamín A 16225 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slané vodě uvaříme nakrájený chřest, růžičky brokolice a nakrájenou cuketu doměkka (asi 3 minuty). Scedíme a odložíme stranou. 
- 
                                2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky papriky a drcený česnek a smažíme za průběžného promíchávání 4 minuty nebo do změknutí paprik. 
- 
                                3Vložíme rajčata, 3 lžíce rajské šťávy, hrášek a podusíme 5 minut (nebo až se tekutina v pánvi vydusí na polovinu). 
- 
                                4Přidáme chřest, brokolici a cuketu, vmícháme smetanu a upravujeme 
- 
                                51-2 minuty, až se tekutina trochu vyvaří a sjednotí se chuť. Podle chuti dokořeníme. 
- 
                                6Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě ve velkém hrnci. 
- 
                                7Nudle důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Vmícháme bazalku, posypeme parmezánem a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        