Venkovské palačinky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 320.3 mg
- Draslík 230.9 mg
- Vláknina 2087.5 mg
- Vitamín A 2087.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Náplň: růžičky brokolice dáme na 5 minut do vroucí osolené vody. Necháme okapat, propláchneme studenou vodou a dobře scedíme. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za občasného míchání 
- 
                                3připravíme světlou jíšku. Do jíšky postupně vmícháme mléko. Přivedeme k varu a mícháme. Znovu odstavíme, přidáme hořčici, sýr, dochutíme pepřem a solí. Necháme mírně zchladnout. 
- 
                                4Do omáčky zamícháme žloutky. Ušleháme z bílků pevný sníh. Potom jej spolu s růžicemi brokolice vmícháme do sýrové omáčky. 
- 
                                5Na střed palačinek dáme sýrovou omáčkou a přes ni lehce přehneme okraje palačinek. Takto připravené je klademe vedle sebe do vymazané zapékací misky. Posypeme strouhaným parmezánem. 
- 
                                6Zapečeme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až náplň ztuhne a palačinky jsou dobře zapečené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        