Brambory s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20.5 mg
- Draslík 866.4 mg
- Vláknina 10570 mg
- Vitamín A 10570 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory na jedné straně seřízneme, aby lépe držely. Potom je rozkrájíme na plátky silné 5 mm. Brambory vložíme do vymazané formy na pečení a ze všech stran je dobře potřeme rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme 45 minut. Brambory posypeme nastrouhaným parmezánem a dále pečeme doměkka. 
- 
                                2Podáváme v zapékací nádobě nebo na míse a posypeme zbývajícím parmezánem. Ozdobíme a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        