Kanapky s tuňákovou náplní
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Tuňák v oleji
- 60 g Cibulka jarní
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 160.6 mg
- Vláknina 1464.3 mg
- Vitamín A 1464.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky. 
- 
                                2Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme. 
- 
                                3Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        