Olomoucká roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Hořčice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 150 g Salám Vysočina
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 1775 mg
  • Vitamín A 1775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špalíček zadního hovězího rozřízneme na plát a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu a tvarůžků. Na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno a umícháme řídká vejce, která navršíme na salám a sýr. Roládu svineme a zavážeme nití nebo silikonovou gumou, posolíme a na rozpáleném oleji v pekáči zprudka osmahneme ze všech stran. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso měkké, vlijeme do šťávy trochu vody smíchané s moukou, rozmícháme a necháme povařit.

Komentáře k receptu