Slaná rýžová kaše se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 57.8 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Necháme odkapat na sítu.

  • 2

    Potom rýži opražíme na másle, udusíme a zalijeme ohřátým rajčatovým protlakem. Přidáme nastrouhaný sýr a zlehka promícháme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu