Květák po římsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 578.8 mg
- Vláknina 7035 mg
- Vitamín A 7035 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák rozebraný na růžičky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a osolíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a dusíme. 
- 
                                2Když je květák měkky a voda vydušená, přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a necháme přejít varem. 
- 
                                3Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a sekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        