Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 654.1 mg
- Vláknina 9938.4 mg
- Vitamín A 9938.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut. 
- 
                                3Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        