Fiadone-sýrový koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 149.6 mg
- Draslík 61.5 mg
- Vláknina 940 mg
- Vitamín A 940 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvý sýr necháme okapat v plátěném sáčku nad miskou. Z citronu škrabkou odřízneme asi 8cm dlouhý plátek kůry. Ten blanšírujeme asi 3minuty v kastrůlku s vroucí vodou a špetkou soli. Poté kůru vyjmeme, necháme okapat a najemno nakrájíme. 
- 
                                2Rozklepeme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi, opatrně vmícháme čerstvý sýr a nakrájenou citronovu kůru. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                4Bílky osolíme špetkou soli a ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme do sýrové směsi. 
- 
                                5Formu na koláč vymažeme, vlijeme těsto a uhladíme. Fiadone necháme péci asi 35minut dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        