Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano
Suroviny
- 350 g Špagety, Makarony
 - 150 g Pancetta
 - 500 ml Voda pitná
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 4 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1942 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 21559 mg
 - Draslík 283.7 mg
 - Vláknina 6527 mg
 - Vitamín A 6527 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.
 - 
                                2
Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.
 - 
                                3
Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.
 - 
                                4
Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.
 - 
                                5
Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.