Salát z červené řepy s dresinkem
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
 - 60 g Červená řepa
 - 125 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 3 kávová lžička Koření Italia
 - 1 ks Brambory sladké (Batáty)
 - 1 hrst Rukola
 - 0.36 dl Olej rostlinný
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 179.1 mg
 - Vláknina 3864.7 mg
 - Vitamín A 3864.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.
 - 
                                3
V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.
 - 
                                4
Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.
 - 
                                5
Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.
 - 
                                6
Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.