Tvarohové noky s bylinkami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Pšeničná krupice
 - 750 g Tvaroh jemný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 - 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 polévková lžíce Olej salátový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 96980 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 260.6 mg
 - Draslík 230.2 mg
 - Vláknina 5413.5 mg
 - Vitamín A 5413.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
 - 
                                3
Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.