Tvarohoví zajíčci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 95 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 93.4 mg
 - Vláknina 4680 mg
 - Vitamín A 4680 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 196 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit.
 - 
                                2
Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky.