Tvarohová pěna s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 257.6 mg
 - Draslík 336 mg
 - Vláknina 5852.4 mg
 - Vitamín A 5852.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 301.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.
 - 
                                2
Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.
 - 
                                3
Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.
 - 
                                4
V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.
 - 
                                5
Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.