Pórkový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 358.3 mg
 - Vláknina 9642.4 mg
 - Vitamín A 9642.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupaná jablka na hrubo nastrouháme. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme pórek s jablky, zalijeme trochou vody a chvíli podusíme.
 - 
                                2
Tvaroh promícháme s vejcem a ochutíme špetkou muškátu.
 - 
                                3
Směs jablek a pórku vložíme do zapékací mísy, povrch posypeme sezamovými semínky a zalijeme připravenýcm tvarohem.
 - 
                                4
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.