Tvarohový nok vařený v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 305.3 mg
 - Draslík 85.9 mg
 - Vláknina 3084 mg
 - Vitamín A 3084 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.
 - 
                                3
Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.