Tvarohová pomazánka s rajčaty
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 g Rajčata
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Ovesné vločky
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 80 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 10.6 mg
 - Draslík 138 mg
 - Vláknina 1936.5 mg
 - Vitamín A 1936.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky nasypeme do horké vody, osolíme a necháme bobtnat.
 - 
                                2
Do mísy vložíme tvaroh s máslem a zakapeme olejem. Cibuli nakrájíme najemno a rajčata na malé kostičky. Přisypeme do mísy spolu s bazalkou. Přilijeme sojovou omáčku a ocet. Nakonec přidáme vychladlé ovesné vločky a vše dobře rozšleháme.
 - 
                                3
Do hotové pomazánky šlehačem jemně vmícháme sekaný kopr.