Rotolini s mořským ďasem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Rajčata
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 350 g Těstoviny konzumní
 - 200 g Tvaroh jemný
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 60 g Šalotka
 - 200 g Mangold
 - 30 g Kerblík
 - 400 g Mořský ďas
 - 100 ml Olej olivový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 780 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 212.4 mg
 - Draslík 1396.5 mg
 - Vláknina 10137.5 mg
 - Vitamín A 10137.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mangold, šalotku, papričku a petrželku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme olej, nasypeme do něho trochu petrželky a osmažíme na oleji po obou stranách rybí plátky. Vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nasekáme.
 - 
                                2
Ve stejné pánvi osmažíme nasekanou šalotku, mangold a smažíme je 2 minuty. Přidáme nasekané rybí maso a smažíme vše další 2 minuty. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou papričku, zbylou petrželku, nastrouhaný parmezán, tvaroh, špetku soli a špetku mletého pepře a promícháme.
 - 
                                3
Připravíme si z mouky, 2 vajec a špetky soli vláčné těsto. Rozválíme těsto na obdélník, potřeme ho připravenou náplní a zavineme. Zabalíme ho do utěrky a vaříme v osolené vodě 30-35 minut.
 - 
                                4
Zatím si uděláme omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Kerblík nasekáme a kopr natrháme na kousky. Cibulku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibulku společně s trochou kerblíku a kopru.
 - 
                                5
Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku pepře a podusíme rajčata za občasného zamíchání 15-20 minut. Na závěr přilijeme zbývající olej a přidáme zbývající kerblík a kopr. Závin scedíme, odstraníme utěrku, pokrájíme ho na plátky o tloušťce 1 cm a podáváme je horké s omáčkou.