Toleranc - tvarohová pomazánka z Podkrkonoší
Suroviny
- 300 g Tvaroh měkký
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Paprika mletá pálivá
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Pažitka
 - 0.5 polévková lžíce Řeřicha
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 49.9 mg
 - Vláknina 1218.4 mg
 - Vitamín A 1218.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řeřichu a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké kostičky.
 - 
                                2
V míse utřeme měkký tvaroh s máslem a smetanou. Přidáme sůl, cukr, pepř, sladkou a pálivou papriku, dobře promícháme, nakonec zamícháme bylinky.