Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou
Suroviny
- 360 g Brambory
 - 60 g Mandle
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Mouka pšeničná hrubá
 - 300 g Tvaroh jemný
 - 150 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 40 g Marmeláda malinová
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 332.2 mg
 - Draslík 461.4 mg
 - Vláknina 8924 mg
 - Vitamín A 8924 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.
 - 
                                3
Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.