Tvarohový sýr vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1516 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 81.7 mg
 - Draslík 115 mg
 - Vláknina 5288.3 mg
 - Vitamín A 5288.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.
 - 
                                3
Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.
 - 
                                4
Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.