Střecha z bebe sušenek

Hodnocení 5x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 350 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Banány
  • 1 balení Sušenky BeBe světlé jemné
  • 1 balení Bebe kakaové
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 511.1 mg
  • Vláknina 9637.5 mg
  • Vitamín A 9637.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve v míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukr.

  • 2

    Na pracovní stůl rozložíme plát alobalu. Na připravený alobal klademe bebe sušenky: Jedna řada sušenek světlých, druhá řada tmavých a třetí řada opět světlých sušenek. Kolik sušenek použijeme v řadě, závisí především na tom, jak dlouhou střechu chceme mít.

  • 3

    Sušenky potřeme tenkou vrstvou směsi v misce. Poté na řadu světlých sušenek klademe tmavé sušenky a na řadu tmavých sušenek sušenky světlé.

  • 4

    Sušenky potřeme další, tentokrát o dost silnější, vrstvou připravené směsi. Přičemž na prostřední řadu dáme více směsi. Oloupaný banán položíme na prostřední řadu sušenek se směsí. Krajní sušenky pomocí alobalu zvedneme tak, aby dezert připomínal střechu. Celý dezert potřeme zbylou směsí a polijeme rozehřátou čokoládou smíchanou s trochou másla.

  • 5

    Střechu necháme nejlépe přes noc v chladu a poté střechu servírujeme nakrájené na cca 2 cm široké plátky.

Komentáře k receptu