Prošívaná buchta
Suroviny
- 500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 150 ml Voda pitná
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 2 hrnek Mouka polohrubá
 - 0.5 hrnek Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 106.5 mg
 - Draslík 199.2 mg
 - Vláknina 2165.7 mg
 - Vitamín A 2165.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
 - 
                                3
V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
 - 
                                4
Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
 - 
                                5
Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.