Koláčky z olejového těsta
Suroviny
- 25 g Tuk
 - 50 g Droždí
 - 40 g Cukr moučkový
 - 40 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 60 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 200 ml Olej slunečnicový
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 98.7 mg
 - Draslík 116.6 mg
 - Vláknina 250 mg
 - Vitamín A 250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku s cukrem a rozdrobeným droždím, přilijeme vlažné mléko, olej, přidáme žloutky, špetku soli, a vypracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme střední koláčky, vytvoříme vyšší okraje a vnitřek vyplníme ochuceným tvarohem. Tvaroh jsme smíchali se smetanou, jedním žloutkem, vanilkovým cukrem a rozinkami.
 - 
                                3
Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj koláčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 35 minut. Necháme vychladnout, a podáváme.