Velikonoční barevná vejce s pomazánkou
Suroviny
- 300 g Ředkvička
 - 100 g Salát ledový
 - 100 g Sýr Feta
 - 10 g Oregano sušené
 - 150 g Tvaroh měkký
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 10 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 310.9 mg
 - Draslík 248.6 mg
 - Vláknina 2811 mg
 - Vitamín A 2811 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu a do vařící se vody pomalu, aby vejce nepopraskala, je lžící naskládáme do hrnce, kde je uvaříme natvrdo, potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, překrojíme napůl, vybereme žloutky a zatím necháme stranou k dalšímu použití.
 - 
                                2
Pomazánka: do misky nadrobíme sýr feta, posypeme mletou paprikou, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, žloutky, drobně nasekanou chilli papričku, 200 g jemně nastrouhané ředkvičky, přidáme tvaroh, olej, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, posypeme oreganem, vařečkou promícháme, podle vlastní chuti ještě můžeme osolit a opepřit.
 - 
                                3
Listy ledového salátu naskládáme na velkou mělkou mísu, na každý list položíme půlku vejce a pomazánku, kterou jsme naplnili cukrářský sáček, na ně nastříkáme. Zbylé ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a pomazánku jimi dozdobíme.