Domácí ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 109.1 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 6960 mg
 - Vitamín A 6960 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 55.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.
 - 
                                2
Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.
 - 
                                3
Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.
 - 
                                4
Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.