Koláč čtyř náplní
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 120 g Ořechy vlašské
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 100 g Povidla švestková
 - 80 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 25 g Droždí
 - 100 g Mák mletý
 - 50 g Cukr moučkový
 - 50 g Cukr moučkový
 - 200 g Tvaroh měkký
 - 60 g Hrozinky
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 50 ml Mléko plnotučné
 - 50 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Skořice mletá
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 117.9 mg
 - Draslík 422.4 mg
 - Vláknina 13679.8 mg
 - Vitamín A 13679.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 221.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí umícháme se dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít.
 - 
                                2
Zbylou mouku prosejeme na vál se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které v míse pod utěrkou necháme vykynout.
 - 
                                3
V mezičase připravíme náplně. Na ořechovou náplň smícháme umleté ořechy s cukrem a mlékem do hladké hmoty.
 - 
                                4
Makovou náplň připravíme umícháním mletého máku s mlékem a cukrem.
 - 
                                5
Na tvarohovou nádivku utřeme žloutek s vanilkovými cukry a měkkým tvarohem. Povidlovou nádivku připravíme smícháním povidel s rumem a skořicí.
 - 
                                6
Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na placku cukrářským sáčkem s rovnou trubičkou do kruhu postupně nastříkáme všechny náplně. Koláč ozdobíme nasekanými ořechy a hrozinkami. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.