Strouhané kakaové řezy s tvarohem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 50 g Kakao
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 800 g Tvaroh měkký
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 235.1 mg
 - Draslík 151.3 mg
 - Vláknina 44 mg
 - Vitamín A 44 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, moučkovým cukrem, s kakaem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a žloutkem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě poloviny a na 45 minut vložíme do chladničky.
 - 
                                2
V mezičase připravíme náplň. Utřeme žloutky s cukrem, přimícháme tvaroh, škrob a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
 - 
                                3
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj nastrouháme polovinu ztuhlého těsta, pokryjeme nádivkou a nastrouháme druhou půlku těsta. Těsto vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.