Překládané koláče s tvarohovou náplní
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 2 g Sůl
 - 50 g Droždí
 - 300 g Mouka bezlepková
 - 120 g Mouka bezlepková
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 30 g Rozinky tmavé
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Cukr krystal
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
 - 1 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 221.6 mg
 - Draslík 242.3 mg
 - Vláknina 712 mg
 - Vitamín A 712 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto tukové: Nejprve si připravíme tukové těsto a to tak, že na vál prosejeme mouku a tu posypeme strouhaným máslem a směs vypracujeme do hladkého těsta. Z těsta utvoříme placku, kterou necháme odpočinout v lednici. V mléce rozmícháme cukr s droždím a kvásek necháme vzkypět.
 - 
                                2
Těsto kynuté: Žloutky rozmícháme s citrónovou kůrou, olejem a špetkou soli. Potrom v této směsi rozmícháme opatrně vzešlý kvásek a postupně přimícháváme mouku. Ze směsi vypracujeme tužší těsto. Zpracované těsto vyválíme na pomoučeném vále do placky, do které zabalíme tukové těsto a znovu rozválíme na plát, který přehneme nadvakrát. Po dvojím přeložení ho znovu rozválíme a rádýlkem ho rozřežeme na větší čtverečky, jejichž středy naplníme tvarohovou náplní s rozinkami a čtverečky dobře zabalíme a utěsníme. Koláčky rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme žmolenkou.Připravené koláčky necháme před pečením asi 30 minut kynout a potom pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout a servírujeme je jako pohoštění.
 - 
                                3
Náplň: Měkký tvaroh rozmícháme s cukrem a opláchnutými rozinkami a citrónovou kůrou.
 - 
                                4
Žmolenka: bezlepkovou mouku mneme s cukem a máslem tak dlouho, až nám vznikají v rukách máslové hrudky.