Sýr domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 39 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 29.3 mg
 - Draslík 1.7 mg
 - Vláknina 26.2 mg
 - Vitamín A 26.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 265.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).
 - 
                                2
Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.
 - 
                                3
Ztuhnutý sýr je chutný.