Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 171 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 67.5 mg
 - Vláknina 1049.5 mg
 - Vitamín A 1049.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.