Bezlepkové míša řezy s čokoládovou polevou
Suroviny
- 300 g Mouka bezlepková Jizerka
 - 250 g Cukr moučkový
 - 750 g Tvaroh měkký
 - 200 g Cukr moučkový
 - 180 g Hera
 - 150 g Čokoláda na vaření
 - 50 g Tuk ztužený
 - 1 ks Kypřící prášek bezlepkový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2.5 dl Mléko plnotučné
 - 0.4 cl Rum
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 20.6 mg
 - Vláknina 2587.5 mg
 - Vitamín A 2587.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 194.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme práškový cukr, 2 vejce, 2 lžíce oleje a 2 lžíce kakaa. Vše promícháme a přilijeme vlahé mléko. Znovu důkladně směs promícháme a nalijeme ji na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta uhladíme, dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme tvarohovou náplň: V míse smícháme měkký tvaroh s prosátým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, rozpuštěnou vlahou Herou a rumem. Tvarohový krém důkladně ručně vyšleháme.
 - 
                                3
Upečený vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem a dáme do chladničky zatuhnout.
 - 
                                4
Připravíme čokoládovou polevu: do hrnce s 0.5 litrem vody posadíme rendlík, do kterého rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme pokrmový tuk a za stálého míchání nad parou čokoládu rozpustíme dohladka. Vzniklou polevu rozetřeme po tvarohovém krému a znovu korpus s krémem dáme do chladničky minimálně na 3 hodiny zatuhnout.
 - 
                                5
Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme.