Višňový tvarohový koláč
Suroviny
- 400 g Kompot višňový
 - 90 g Máslo čerstvé
 - 175 g Piškoty dětské kulaté
 - 375 g Tvaroh tučný
 - 125 g Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 95.9 mg
 - Draslík 68.6 mg
 - Vláknina 1646 mg
 - Vitamín A 1646 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 154.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
 - 
                                2
Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
 - 
                                3
Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
 - 
                                4
Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
 - 
                                5
Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
 - 
                                6
Koláč podáváme vychlazený.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                