Barevné řezy s tvarohovou náplní
Suroviny
- 30 g Káva turecká
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 80 g Cukr krupice
 - 340 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 70 g Cukr moučkový
 - 40 g Cukr moučkový
 - 60 g Hera
 - 600 g Tvaroh měkký
 - 70 ml Voda pitná
 - 40 ml Rum
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 87.9 mg
 - Draslík 151.6 mg
 - Vláknina 1248 mg
 - Vitamín A 1248 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, vejce a utřeme do pěny. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Střídavě, za stálého míchání, přiléváme mléko. Vše důkladně promícháme a připravené těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
 - 
                                2
Do tvarohu v misce přisypeme krupicový a vanilkový cukr, přidáme vejce a vyšleháme na pěnu, do které vmícháme rum. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme na kakaové těsto, které máme na plechu.
 - 
                                3
Do hrníčku dáme kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Necháme vychladnout, před dalším použitím scedíme. Vejce vyšleháme spolu s krupicovým cukrem na hustou hmotu, do které přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přilijeme scezenou a vychladlou kávu a promícháme. Těsto opět přelijeme tvarohovou náplní, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce, anebo trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.