Závin s cibulí a pivním sýrem
Suroviny
- 250 g Hera
 - 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Sýr Krkonošský pivní
 - 250 g Tvaroh měkký
 - 6 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Kmín celý
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 60 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 81.6 mg
 - Draslík 182.6 mg
 - Vláknina 6252 mg
 - Vitamín A 6252 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 10.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.
 - 
                                4
Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.
 - 
                                5
Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.