Buchta Himaláje
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 g Cukr krupice
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 200 g Cukr moučkový
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 26.7 mg
 - Vláknina 1 mg
 - Vitamín A 1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Větší polovinu těsta vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
 - 
                                3
Potom připravíme náplň: Moučkový cukr vyšleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a pudinkový prášek.
 - 
                                4
Náplň klademe na těsto lžící, aby se při pečení nepropadla ke dnu. Nakonec vše přelijeme zbylým těstem.
 - 
                                5
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.