Špenátové noky
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 300 g Tvaroh tučný
 - 350 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 268 mg
 - Draslík 579.3 mg
 - Vláknina 4723.8 mg
 - Vitamín A 4723.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 250.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.
 - 
                                2
Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.
 - 
                                3
Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.
 - 
                                4
Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.
 - 
                                5
Uvařené noky vyplavou na povrch.
 - 
                                6
Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.