Tatarák z tuňáka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Olej jedlý parafinový
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 140.4 mg
  • Vláknina 203.3 mg
  • Vitamín A 203.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého tuňáka nakrájíme na kostičky a pokapeme limetkovou šťávou.

  • 2

    V míse smícháme prolisovaný česnek s jemně nastrouhaným zázvorem (1 lžička), nasekanou pažitkou, měkkým tvarohem a olejem. Směs osolíme, opepříme a vmícháme kostičky tuňáka.

  • 3

    Tatarák necháme před podáváním asi 15 minut v chladničce.

Komentáře k receptu