Martinické kuřecí ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 310.2 mg
 - Draslík 901.6 mg
 - Vláknina 3249.5 mg
 - Vitamín A 3249.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut.
 - 
                                2
Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
 - 
                                3
V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso.
 - 
                                4
Ragú ihned podáváme.