Nejlepší míša řezy
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr moučka
 - 500 g Tvaroh tučný
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 327 mg
 - Draslík 91 mg
 - Vláknina 1319 mg
 - Vitamín A 1319 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 250.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
 - 
                                2
V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
 - 
                                4
Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
 - 
                                5
Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
 - 
                                6
Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
 - 
                                7
Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
 - 
                                8
Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
 - 
                                9
Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.