Tvarohová zebra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 71.2 mg
 - Draslík 82.1 mg
 - Vláknina 2219 mg
 - Vitamín A 2219 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme změklou Heru, 100g cukru, vejce a sůl. Pak přisypeme mouku a šleháme, až vznikne hladké těsto. Rozevírací dotrovou formu důkladně vymažeme tukem a těsto do ní rozprostřeme pomocí prstů. Na bocích ho vytáhneme mírně nahoru – utvoříme okraje.
 - 
                                2
Náplň: Do šlehací nádoby vyklopíme tvarohy, zakysanou smetanu, cukry a vejce. V hrnku rozmícháme pudinkový nebo škrobový prášek v uvedeném množství mléka a nalijeme také do nádoby a šlehačem vyšleháme na hladký krém.
 - 
                                3
Polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do původní vyšlehané přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, které důkladně zašleháme, aby se neutvořily hrudky.
 - 
                                4
Vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě lijeme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém – vždy doprostřed, utvoří zajímavou strukturu těsta.
 - 
                                5
Pokud je krém hodně hustý, můžeme s celou formou mírně vodorovně zatřást, tvaroh se srovná do roviny. Tímto způsobem střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému.
 - 
                                6
Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia (klasickou asi na 190 – 200 stupňů) a pečeme po dobu 50 - 60 minut. Můžeme propečenost zkoušet špejlí. Kraje tvarohu trochu zhnědnou.
 - 
                                7
Po vyndání z trouby necháme moučník zchladnout než rozevřeme formu.