Tvarohové placičky s fenyklem
Suroviny
- 200 g Tvaroh jemný
 - 350 g Fenykl sladký - hlíza
 - 75 g Pšeničná krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bazalka
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 0.29 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 615 mg
 - Vláknina 7359.7 mg
 - Vitamín A 7359.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.
 - 
                                2
Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.
 - 
                                3
Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.