Tvarohový nok vařený v ubrousku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 45 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 305.3 mg
- Draslík 85.9 mg
- Vláknina 3084 mg
- Vitamín A 3084 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. 
- 
                                2Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu. 
- 
                                3Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        