Mrkvový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 376 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 191.8 mg
 - Draslík 106.5 mg
 - Vláknina 9880.6 mg
 - Vitamín A 9880.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, vsypeme do kastrolu, osolíme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme téměř doměkka. Mrkev vyjmeme, najemno nasekáme a smícháme s krupicí.
 - 
                                2
Tvaroh s vejci a cukrem našleháme do pěny a vmícháme do mrkve.
 - 
                                3
Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova asi 25 minut.
 - 
                                5
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.