Tvarohový koláč s jahodami
Suroviny
- 130 g Sušenky Amaretti
 - 500 g Tvaroh měkký
 - 120 g Cukr krupice
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 320 g Jahody
 - 110 ml Smetana
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Kiwi
 - 1 špetka Sůl
 - 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1.5 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 125.7 mg
 - Draslík 126.2 mg
 - Vláknina 3271 mg
 - Vitamín A 3271 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.
 - 
                                3
Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.
 - 
                                4
Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.
 - 
                                5
Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.
 - 
                                6
Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
 - 
                                7
Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.