Nadýchaný venec s krémem
Suroviny
- 200 g Borůvky
 - 200 g Jahody zahradní
 - 200 g Maliny
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Tvaroh tučný
 - 150 g Cukr krupice
 - 120 g Mouka polohrubá
 - 80 g Cukr moučkový
 - 9 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1.5 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 22.8 mg
 - Draslík 246.8 mg
 - Vláknina 8746.7 mg
 - Vitamín A 8746.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 129.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
 - 
                                2
Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                3
V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.
 - 
                                4
Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.
 - 
                                5
Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.