Vláčná tvarohová bábovka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 70 g Hrozinky
  • 40 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 40 g Ořechy lískové
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 30 g Tuk
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 300.8 mg
  • Vláknina 4708.5 mg
  • Vitamín A 4708.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo. Postupně za stálého tření k máslu přidáváme cukr a jedno po druhém vejce. Vmícháme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou (nebo pomerančovou) kůru, tvaroh, mleté oříšky, nasekané mandle a rozinky. Navrch prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Těstem naplníme bábovkovou formu vymazanou tukem a vysypanou strouhankou.

  • 3

    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

  • 4

    Upečenou bábovku po odpaření vlhkosti vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Blalubo
  • 01.05.2016 07:29:27

Mini kmínku

Odpovědět
  • Aleisa
  • 06.03.2016 12:48:48

Parádní bábovka, recept má jen jedno ALE. Musela jsem nakonec přidat zhruba 2 dl vlažného mléka, aby se vůbec dala vmíchat všechna mouka. Použila jsem tvaroh ve vaničce, formu jsem zvyklá vysypávat hrubou moukou a ne strouhankou. Bábovka je moc dobrá a díky tvarohu vláčná. Palec nahoru ale nezapomenout na to mléko

Odpovědět