Kuře s liškami a estragonem
Suroviny
- 1 kostka Bujón drůbeží bez tuku
 - 250 g Tvaroh měkký bez tuku
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Estragon
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Kuřecí stehna
 - 1 kg Lišky čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 380.7 mg
 - Vláknina 372.7 mg
 - Vitamín A 372.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem.
 - 
                                2
Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut.
 - 
                                3
Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme.
 - 
                                5
Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami.