Rýžový dort s broskvemi
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 50 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
 - 300 ml Mléko plnotučné
 - 100 ml Mléko plnotučné sušené
 - 200 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 plátek Želatina bílá plátky
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Javorový sirup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 14.5 mg
 - Vláknina 2832.4 mg
 - Vitamín A 2832.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 235.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře umytou rýži dáme do hrnce, zalijeme ji mlékem, přidáme sůl, promícháme. Rýži uvaříme doměkka (15-20 minut podle druhu).
 - 
                                2
Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                3
V míse vyšleháme jemný tvaroh s proteinovým práškem, skořicí, kokosem a javorovým sirupem.
 - 
                                4
Do hrnečku s horkou vodou (asi 200ml) namočíme plátky želatiny (podle návodu), jakmile nabobtná, vyždímeme ji a rozpustíme ve 100ml hodně teplého mléka. Poté rozpuštěnou želatinu smícháme nejdříve s 3-4 lžícemi připraveného tvarohu a tuto směs zamícháme do připraveného tvarohu.
 - 
                                5
Nakonec uvařenou rýži smícháme s tvarohem. Vzniklé rýžové těsto vyklopíme do dortové formy. Povrch uhladíme, poklademe na něj na plátky pokrájené broskve z kompotu a dort dáme do chladničky na 3-4 hodiny zatuhnout.